Hitvallásunk

Örömmel készítünk finom fügeborokat, melyek gazdagítják az ízeket és a lelket.

A történet

A Fügerikum márka története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Elbeszélésekből és feljegyzésekből ismert, hogy a Takács család 1944-ben már készített Fügebort az alapján, a recept alapján, ahogyan azt Takács Ádám napjainkban is készíti.

A cél természetesen mindig az volt, hogy az embereknek átadják azt a családi szemléletet, amelyet Takács Ádám gyerekkorától fogva tanult: “A kapcsolatok a legfontosabbak”. Ezt az üzenetet legjobban egy kiváló kézműves desszertbor közvetítheti!

A kezdetek

2012 tavaszán Takács Ádám tulajdonos elhatározta, hogy továbbviszi a családi hagyományt és megtanulja a Fügebor készítésének titkát édesapjától. Tudta, hogy ez a remek minőségű ital a legjobb desszertborokhoz méltó üzemet és külső csomagolást érdemel. 2016. nyarán a családi és a baráti összejöveteleken való kóstoltatásokat követően a nagyközönség számára is elérhetővé vált a Fügerikum.

Fáradhatatlan munkával és kitartással alakították ki az üzemet. Kiemelkedő szempont volt hagyományuk megőrzése, ezért minden gépet mellőztek, ennek köszönhetően hamisítatlan kézműves terméket kínálnak, mely a legelső lépéstől a legutolsóig szakértő kezek által készül. Hangsúlyozandó, hogy üzemükben fellelhető összes tárgyi eszköz és munkadarab a családtagok, vagy közeli barátok keze munkája. A jelenlegi kapacitás évi 1000 – 1200 palack, amit folyamatosan bővül, az egyre növekvő forgalom kiszolgálása érdekében.

Fügerikum

Mérföldkövek

Location

A kezdetek

A Takács család megálmodja a Fügebor receptjét, ekkora datálhatóak az első receptek és feljegyzések.

1944

Location
Dr. Kertesy Endre Takács Ádámmal 1982-ben

Az örökség

Takács Ádám tulajdonos elhatározta, hogy továbbviszi a családi hagyományt és megtanulja a Fügebor készítésének titkát apjától. (Fotó: Dr. Kertesy Endre Takács Ádámmal 1982-ben)

2012

Location

Az új generáció

Fáradhatatlan munka és kitartás eredményeképpen megnyílik az első üzem és Kovács Antal Sommeliere örökös magyar bajnok ajánlásával elindul a forgalmazás.

2016